ARCHIEF: FOOD FOR THOUGHTS

Laat je verwennen tijdens deze avond voor docenten, leerlingen en makers. De avond heeft de vorm van een theatraal debat. De vraag die centraal staat is: hoe betrek je leerlingen bij het cultuuronderwijs? Acteurs van Theatergroep DOX en Theater Utrecht spelen verschillende rollen. Docenten, leerlingen en makers reageren op stellingen die je aan het denken zetten.

Leerlingen zijn uitgenodigd omdat we ze willen betrekken en hun mening willen horen. Net als die van docenten en makers. Door met die drie groepen in gesprek te gaan kijken we ernaar uit tot nieuwe, gedeelde, inzichten te komen!

Dagprogramma
16:00 | Kunst Centraal, DOX en Theater Utrecht heten jullie welkom. Het thema van de dag is: Luisteren naar de leerlingen. We hebben een verassende marketingopdracht als opwarmer. We bekijken welke invloed marketingtekst heeft op je keuze.

16:20 | Voorstelling kiezen. Wat spreekt je aan in de teksten? Waarom kies je wel voor de ene voorstelling en niet voor de ander?

16:40 | Samen in debat gaan over het aanbod van het cultuuronderwijs. Is het goed? Kan het beter? Zo ja, wat kan er beter? Acteurs van Theatergroep DOX spelen verschillende rollen. Docenten, leerlingen en makers reageren op stellingen die je aan het denken zetten.

17:40 | We bespreken de conclusies en praten nog even verder onder het genot van een heerlijke kop soep.