ARCHIEF: Op Woensdag

elke woensdagavond de deuren open bij Theater Utrecht

Theater Utrecht zet dit najaar elke woensdagavond haar (figuurlijke en letterlijke) deuren voor je open! Wij nodigen je van harte uit om aan te sluiten bij een van onze sessies, waarin we uitproberen, bevragen en op het spel zetten. Natuurlijk met een drankje in de hand en de bar open. Kom je ook?

Via werksessies, kijkjes achter de schermen en gesprekken met makers proberen we samen uit. We gaan in gesprek over welke verhalen we willen vertellen en hoe deze zich vervolgens vormen tot een voorstelling. Waarom is het belangrijk dat we deze verhalen een podium geven? Wat is de maatschappelijke relevantie en wat maak jij mee als bezoeker?

Praat, borrel en experimenteer met ons mee!

Op Woensdag is onderdeel van #openconstruction. We proberen antwoord te vinden op de vraag: Hoe ziet het stadsgezelschap van de toekomst eruit? Dit onderzoek, waarin we onszelf radicaal willen heruitvinden, loopt dit najaar als een rode draad door alles wat we doen. We construeren en we deconstrueren. Niet achter de schermen, maar ervoor. Samen met jullie bouwen we aan ons ‘nieuwe verhaal’. Dat doen we met een gevuld najaarsprogramma in Utrecht.

We bespelen onze eigen De Paardenkathedraal maar duiken ook her en der op in de stad. Terugkerend onderdeel zijn onze sessies Op Woensdag. Daarnaast spelen we onze voorstellingen misschien wel net even op een andere manier dan je van ons gewend bent en maken we plaats voor jonge en nieuwe makers. We zijn #openconstruction! Op Woensdag is altijd gratis en op sommige woensdagen kun je aanschuiven voor een vegan daghap voor slechts EUR5,00.