ARCHIEF: DOX CLUB SPECIALS

Laten we de zomer vieren! De afgelopen maanden hebben onze DOX performers van de DOX Clubs in co-creatie met onze jonge makers hard gewerkt. Tijdens The Summer Specials op 13 & 14 mei vinden de tweede DOX Club presentaties van het seizoen plaats in de Paardenkathedraal, Utrecht. Van theater, dans, dikke beats en spoken word. Ben jij er bij? 

DOX Club
DOX Club is een parttime leertraject voor uitvoerend podiumkunsttalent tussen 16 en 25 jaar, een bijzondere broedplaats voor research, presentaties en producties. Van september t/m juni volgen de DOX’ers een clubtraject bij makers uit verschillende disciplines zoals theatermakers Gavin Viano & Harun Balci, schrijver & regisseur Casper Vandeputte werkt samen met choreograaf Justin de Jager, cross-disciplinair dansgezelschap SHIFFT van choreograaf Jasper van Luijk, theatermakers Girls in Woods en kunstcollectief MENSJA Collective & theatermaker Mart van Berckel. DOX biedt deze jonge makers de mogelijkheid om onderzoek te doen met en voor jongeren. Met als resultaat: speciale projecten voor theaters, het popcircuit, festivals en bijzondere locaties. Naast de terugkerende Club Specials spelen DOX’ers in producties tijdens festival Tweetakt, Afrovibes en Theater Na de Dam.

Programma Summer Specials
Justin de Jager: Ruggengraat
Twee lichamen die niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Constant op zoek naar een uitweg uit de onderlinge verstrengeling. Maar wanneer ze bijna los van elkaar zijn, kiezen ze er toch weer voor om de knoop op te zoeken. Het zou het werk van Justin de Jager niet zijn als threading niet het uitgangspunt van de choreografie geweest zou zijn. Toch gaat hij met zijn nieuwe werk Ruggengraat een stapje verder. Samen met co-maker Melina Romano en de DOX Club performers gingen ze op zoek naar de symbolische betekenis van ‘in de knoop zitten met elkaar’ en letterlijk ‘samen werken’ om ergens uit te komen.

Girls in woods: The Roof
Acht onbekenden op het dak van een flatgebouw midden in de stad. Ontsnapt uit het dagelijks leven vinden ze daar vrijheid, saamhorigheid en gevaar. Het dak roept hen steeds weer terug. Hoe ver gaan ze voor de kick van de ultieme ontsnapping? Een vooronderzoek naar escapisme voor de nieuwe voorstelling van Girls in woods: No man’s land.

The Creative Club: Jacob Moen presenteert Zo Ruikt Plezier
Zo Ruikt Plezier is een voorstelling over het herontdekken van de kleine vreugde. Wat belemmert ons tot het beleven van onbegrensd plezier?

MENSJA Collective & Mart van Berckel: RELOAD
We komen uit een teruggehouden samenleving en verlangen naar hoe het voorheen was. Maar hoe creëren we dat als contact maken ongewoon voelt? Het ontmoeten, benaderen en aanraken zijn we verleerd, gewoonten die eens zo normaal waren. In RELOAD wordt onderzocht wat er nodig is voor een samenleving om weer écht contact te maken.

The Creative Club: Birsu Tamer presenteert Zes Stappen
Land X heeft oorlog met land Y. En wij zijn land A. Wij hebben er niks mee te maken. Maar soms moeten we het beestje even bij zijn naam noemen om het uit te kunnen roeien. Gebaseerd op een krantenartikel schreef Birsu Tamer een absurdistische monoloog over de wegkijkende mens. Hoe kunnen mensen in veilige landen zichzelf beschermen tegen al het nare oorlogsnieuws, nu het hun kant komt opwaaien?

Juan Zyad
In de lente van 2021 ontving Juan Zyad de DOX Award van 2020 tijdens de video opnames van de voorstelling Recht. Met de winst dook hij begin dit jaar de studio in met producer Arbee, rapper Beau en zangeres Meseret. Hij heeft de afgelopen maanden aan 7 nummers gewerkt die hij tijdens de Summer Specials van de DOX clubs zal presenteren. Bereid je voor op een feestje, want Juan gaat 20 minuten herres zetten

DOX CLUB SPECIALS

vr. 13 mei

20.00 uur

DOX

DOX CLUB SPECIALS

za. 14 mei

13.30 uur

DOX

DOX CLUB SPECIALS

za. 14 mei

20.00 uur

DOX