Haribo Kimchi @ SPRING

De Koreaanse maker en componist Jaha Koo keert dit jaar terug naar SPRING met Haribo Kimchi, een voorstelling waarin hij ons via verschillende absurde en ontroerende anekdotes meeneemt op een culinaire reis, waarbij we eetcultuur verkennen als een vorm van taal die de structuur van een samenleving onthult.

De sterke aroma’s van een stomende pan soep op het fornuis, de snelle, scherpe geluiden van een mes dat pijlsnel een lente-uitje hakt, het gespetter van paddenstoelen die op hoog vuur dichtschroeien. Haribo Kimchi neemt ons mee naar een pojangmacha, een late-night snackbar die je overal tegenkomt in de straten van Zuid-Korea. Daar ontmoeten we een groepje dolende zielen: een YouTuber, een paling, een pad en een rijstkoker. Samen gaan we op een culinaire reis die ons laat kennismaken met voedsel als een vorm van taal, en wat die taal zegt over de manier waarop een samenleving is opgebouwd. In een reeks absurdistische, ontroerende anecdotes vertellen zij over de diaspora van de Kimchicultuur, het kannibalisme tijdens de hongersnood, de bijtende pijn van openlijk racisme en de diepe, umamirijke smaak van thuis.

Na de Hamartia Trilogy (2021), waarin Jaha Koo de diepgaande gevolgen van het imperialisme in Oost-Azië onderzocht, keert de Zuid-Koreaanse theatermaker en componist terug op SPRING met zijn nieuwste werk. In zijn typische eigen stijl, een mengeling van muziek, cutting-edge video en robots als performers, reflecteert de maker op culturele assimilatie en alle bijbehorende conflicten en paradoxen. In een uitzonderlijke performance die met al onze zintuigen speelt, verandert Jaha Koo de manier waarop we naar eten kijken voorgoed.

SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival met vernieuwende dans, theater, performances en meer in de stad Utrecht. Je vindt SPRING in het theater, op bijzondere locaties en in de openbare ruimte. Op het festival zie je ruim 25 avontuurlijke en urgente voorstellingen van zowel dichtbij als ver, die vragen durven te stellen over de staat van de wereld.

let op: Haribo Kimchi speelt als onderdeel van SPRING Festival bij De Paardenkathedraal. Zij organiseren zelf de kaartverkoop. Bij vragen kun je dus terecht bij SPRING!

Concept, tekst, regie: Jaha Koo
Muziek, geluid & video: Jaha Koo
Performance: Jaha Koo, Seri, Toad & Haribo
Dramaturgie: Dries Douibi
Scenografie & digitale ondersteuning: Eunkyung Jeong
Artistiek advies: Pol Heyvaert

Technische leiding: Korneel Coessens
Techniek: Bart Huybrechts & Babette Poncelet Cuckoo
Hacking & ontwikkeling: Toad Idella Craddock
Productieleider: Wim Clapdorp
Tourmanagement: Leen de Broe

AGENDA

wo. 29 mei

18.30 uur

CAMPO & Theater Utrecht & SPRING

do. 30 mei

18.30 uur

CAMPO & Theater Utrecht & SPRING

vr. 31 mei

20.30 uur

CAMPO & Theater Utrecht & SPRING