ARCHIEF: PASSE-PARTOUT

Afstudeervoorstelling van Sam van Hulst, Gina van Os, Eefje Paddenburg en Roos Bottinga – ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

In tijden van hectiek en misère, richten wij ons op wat er zich diep in het binnenste afspeelt. We wijken af van al het waarlijke en zoeken naar de waan. Klop, klop! Wie is daar? Het is de chaos.

Eerst was er een decor, daarna pas de bedoeling. ‘Passe-Partout’ vormt een samenraapsel van herinneringen aan al wat ooit bestaan heeft. Een nacht van zoekende figuren. Een ode aan zinsbedrog en een lofzang aan het hartstochtelijk verlangen om te spelen, tot we misselijk zijn.

Wanneer je intuïtie als inhoud neemt, het plezier tot leidmotief maakt en alles doet vanuit lichtgelovigheid, wat krijg je dan voor kijkspel?

Vanaf hun zelfgeschapen en kalm draaiende planeet nemen Gina van Os, Sam van Hulst, Eefje Paddenburg en Roos Bottinga afscheid van hun tijd op de Arnhemse toneelschool. Na zagen, schuren en schilderen verscheen de Passe-Partout. Een eeuwig schouwspel onder begeleiding van de interessante denkers die Mart van Berckel en Simon boer heten.

In Vorm Van Vier is een gelegenheidscollectief bestaande uit Sam van Hulst, Gina van Os, Eefje Paddenburg en Roos Bottinga. Vier klasgenoten van de Arnhemse toneelschool die elkaar vonden in een voorliefde voor vorm en absurditeit, maar ook in theater máken, in de letterlijke zin van het woord. Daarin het spelplezier en eigen intuïtie leidend nemen. Dan wijst de inhoud zich vanzelf.

AGENDA

PASSE-PARTOUT

do. 23 juni

2o.00 uur

VORM VAN VIER - ARTEZ