ARCHIEF: Club Gewalt | 10YA - A Choir For Killjoys

Een confrontatie vermomd als kringverjaardag. Een voorstelling die alles behalve de vrede bewaart.

Club Gewalt viert haar 10-year-anniversary. Tien jaar van liefde, art, rock & roll en het afstruinen van protestmarsen. Tijd voor een party! Of een tussentijdse evaluatie? Hoe rock & roll ben je als je het (politieke) gevaar buiten jezelf aanwijst en veroordeelt, zonder je eigen zonden als individu en collectief onder de loep te nemen? De veronderstelde meerstemmigheid laat bij nader onderzoek toch echt te wensen over. Dus aan het werk: redefine de harmonie, luister naar de individuele stemmen in het koor en let’s become better people.

Een beschaafde kringverjaardag verandert in een dampende arena waarin alternatieve vormen van conflicten worden uitgevochten. Een killjoy van een voorstelling, die alles behalve de vrede bewaart. Want peace is for political pussies en harmonie voor toondove fascisten. Party of the decade: FOMO guaranteed.

Over Club Gewalt
CLUB GEWALT is een muziek & performance-collectief uit Rotterdam. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het begin- midden en eindpunt is. Ze houden net zoveel van autotune als van Monteverdi.

Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands en monumenten voor een verdrinkende stad. Ze zijn verslaafd aan hun publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit hun lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

Eind 2019 werd Club Gewalt door de New York Times genoemd in de lijst met het beste theater uit Europa.

New York Times over Club Gewalt, na optreden Biënnale Venetië (2019)
“Their work looks like nothing else on the European stage, and with any luck, an international career beckons.”Laura Cappelle 

De pers over hun vorige theaterproductie Antropoceen, de musical (2021)
” Club Gewalt duwt je met de neus op de feiten” … “Het collectief knalt van het toneel” – NRC

“Adembenemend”, “té veel” en “troostend” – De Groene Amsterdammer

Op Woensdag
Voor de voorstelling opent Theater Utrecht het gesprek over dit thema tijdens een Op Woensdag-maaltijd. Tussen 19.00 en 20.00 eten en discussiëren we samen onder begeleiding van een expert, om daarna naar de voorstelling van Club Gewalt te gaan! Bij aankoop van een kaartje voor deze Op Woensdag-maaltijd vind je op je e-ticket gelijk een kortingscode voor EUR5,00 voor een kaartje voor Club Gewalt. Deze korting wordt je aangeboden door Theater Kikker.

Deze Op Woensdag vindt plaats in De Snijzaal (Hoefijzerstraat 10, om de hoek van De Paardenkathedraal). Om 19.00 begint het themagesprek met vegan daghap, de voorstelling van Club Gewalt begint om 20.30.

Credits
concept: Club Gewalt
performance: Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi, Sanna Elon Vrij
compositie: Amir Vahidi & Robbert Klein
begeleiding en eindregie: Khadija El Kharraz Alami
dramaturgie: Anne van de Wetering
styling: Maarten van Mulken
lichtinstallatie: Wes Broersen & Nick Verstand (wiwo.studio)
technische productie: Ate Jan van Kampen

geluidsontwerp: Joost Muller
techniek: Sander Klerx & Sipke Woudstra
productieleiding: Andrea van Bussel
zakelijke leiding: Rick Mouwen
artdirectors campagne: MaartjeMerel
communicatie: Merel Wildschut
pers: Marlies Waters & Lonneke van der Loos
met dank aan: Sarita Bajnath
In coproductie met: O.
Met steun van: Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam, Fonds 21, Stichting Diorapthe, Stichting Bevordering van Volkskracht

AGENDA

di. 31 oktober

20.30 uur

Club Gewalt

wo. 1 november

19.00 uur

Theater Utrecht

wo. 1 november

20.30 uur

Club Gewalt