DE PAARDENKATHEDRAAL | TOEGANKELIJKHEID

We hechten belang aan een goede toegankelijkheid van De Paardenkathedraal voor mindervaliden. 

De foyer en de theaterzaal van De Paardenkathedraal zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de zaal is een aantal plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers. Gelieve deze van tevoren (gedurende kantooruren) te reserveren via 030-2737300 of kassa@theaterutrecht.nl. Ook is er op de begane grond een toilet voor mindervaliden.

De Paardenkathedraal heeft geen eigen parkeergelegenheid. Het is wel mogelijk met de auto tot voor de ingang te rijden om iemand af te zetten. Met een gehandicaptenparkeerkaart kun je gratis parkeren op parkeerplaatsen waar normaliter betaald parkeren geldt. Rond het theater zijn diverse parkeerplaatsen aanwezig. Let op: de gehandicaptenparkeerkaart geldt niet in parkeergarages of op parkeerplaatsen van vergunninghouders.

Wij hebben helaas nog geen voorzieningen voor slechthorenden.

Heb je specifieke vragen over toegankelijkheid? Aarzel niet om ze te stellen aan onze kassa- of marketingafdeling!

CORONAMAATREGELEN

Hoe gaat je bezoek in De Paardenkathedraal eraan toe met het gebruik van het coronatoegangsbewijs? Welke maatregelen zijn er getroffen en waar kan je rekening mee houden? Dat lees je hieronder in de veelgestelde vragen.

Hoe zit het met onderling afstand houden?
Bij activiteiten en voorstellingen mét coronatoegangsbewijs hoeft er geen afstand gehouden te worden. Wij vragen je bij binnenkomst je coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl.

Het coronatoegangsbewijs kun je als volgt verkrijgen:

TESTBEWIJS – Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via www.testenvoortoegang.org/ maak je een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in uw buurt.

VACCINATIEBEWIJS – Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.

HERSTELBEWIJS – Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor de stappen die je dient te ondernemen om van uw test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen.

Wat gebeurt er bij binnenkomst?
Bij de ingang van De Paardenkathedraal wordt je QR-code gescand. Dit is je geldige coronatoegangsbewijs. Deze QR-code toon je ofwel op je telefoon in de CoronaCheck-app of heb je thuis al geprint via CoronaCheck.nl.

Vergeet bij je bezoek je legitimatiebewijs niet. Onze medewerker vergelijkt de gegevens van je legitimatiebewijs met de gegevens in het Coronatoegangsbewijs.

Hoe lang van tevoren is De Paardenkathedraal geopend?
De deuren van het theater gaan 30 minuten voor aanvang van de voorstelling open. De ontvangst zal wellicht anders zijn dan je van ons gewend bent en misschien iets meer tijd in beslag nemen. Gelieve daarom uiterlijk 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Ik heb een kaartje gekocht, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts op de dag van de voorstelling. Wat moet ik doen?
Als je last hebt van onderstaande klachten op de dag van de voorstelling, dien je dat uiterlijk voor 12.00 uur ’s middags te laten weten via kassa@theaterutrecht.nl. Dan kunnen wij je kaartje nog aan iemand anders verkopen. Je kunt je kaartje omruilen voor een andere voorstelling in De Paardenkathedraal of een tegoedbon.

Is de bar geopend?
Ja! Het is alleen mogelijk om met PIN te betalen.

Is de garderobe geopend?
Ja.

Kan ik mijn handen desinfecteren?
Ja, de algemene hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Er staat een desinfectiepaal bij de ingang en in de toiletten kan je gebruikmaken van desinfecterende handgel, zeeppompjes en papieren handdoekjes.

We helpen je graag verder met verdere vragen! Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via 030-2737300 of kassa@theaterutrecht.nl.

SOCIALS

Volg huisgezelschap Theater Utrecht op Facebook, Instagram en LinkedIn!

BERICHTEN OVER MOOIE DINGEN​

Wil je op de hoogte blijven van wat er gaande is in De Paardenkathedraal? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van huisgezelschap Theater Utrecht!

GOED PLAN.

Theater De Paardenkathedraal
Veeartsenijstraat 155
3572 DD Utrecht

kassa@theaterutrecht.nl
030-2737300